Webhosting is onmisbaar

- uitleg over het hosten van een website -

Webhosting is je computer op afstand

In het vorige bericht heb ik je verteld hoe je een domeinnaam vastlegt. En nu moeten we zorgen dat je je domeinnaam ook verwijst naar de plek waarop je website dadelijk staat.

Webhosting is in feite een computer op afstand, waarop alle bestanden staan die jouw website aan de wereld toont. Op deze computer installeer jij of je webdesigner alle benodigde zaken om een website te bouwen. En ook zaken zoals e-mailadressen zijn hier in te regelen.

Partijen die een domeinnaam aanbieden, bieden zelf vaak ook de mogelijkheid om je website daar te hosten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een externe partij te gebruiken voor je webhosting.

Dame werkt op laptop

Ik gebruik bijvoorbeeld TransIP voor een domeinnaam en Cloudzilla voor de webhosting. Elke combinatie heeft zijn voor- en nadelen. Kies de combinatie die het beste bij jou past. Het kan ook zijn dat een webdesigner zelf een voorkeur heeft waarmee je rekening moet houden.

Meestal bieden de verschillende partijen een aantal pakketten die gebaseerd zijn op het type gebruiker. Het verschil zit hem dan in de opslagcapaciteit en dataverkeer alsmede het aantal e-mailadressen dat je mag gebruiken.

Een simpele webhosting kost je ongeveer € 60,00 per jaar. En de ware grootverbruikers zijn zo’n € 180,00 per jaar kwijt.

Heb je vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Laat het mij dan gewoon weten en stuur mij een bericht!

Enorm handige tips

Bekijk wel welk platform je wilt gebruiken om je website mee te baseren. Gelukkig ondersteunen de meeste webhostingbedrijven standaard platformen zoals WordPress.

Binnen je webhosting verzorg je ook je back-ups. Onmisbaar in het geval dat er een probleem ontstaat met je website. Zorg dus dat deze functie beschikbaar is.

Wil je een beveiligde HTTPS verbinding? Kijk of het nodig is want de kosten voor bedrijfsmatig gebruiken kan je zomaar € 100,00 per jaar bedragen.

073-8565331